یکی از جدیدترین و پیشرفته ترین تکنولوژی های موجود در دنیا برای اتصال به اینترنت پرسرعت است. بیش از نیمی از کاربران اینترنت در کشورهای پیشرفته از این طریق به شبکه جهانی اینترنت متصل هستند. در این روش با نصب تجهیزات پیشرفته در مراکز مخابراتی امکان رساندن اطلاعات اینترنتی به مشترک بدون نیاز به شماره گیری و هزینه تلفن در تمام مدت 24 ساعت امکان پذیر می شود. بدین ترتیب کاربر با پرداخت مبلغی ثابت ( بسته به سرعت مورد تقاضا) همواره از اینترنت با کیفیت و سرعت مطلوب استفاده می کند. این روش که کم کم جایگزین روش های قبلی مانند Dialup (شماره گیری با کارت اینترنت و خط تلفن ) می شود مزایای بسیاری دارد اولين دستاورد ADSL بهرهگيرى از خطوط تلفن معمولى و شبكه ارتباطى آماده خواهد بود و در نتيجه نيازى به سيمكشى و تجهيزات جديد مخابراتى نيست. عدم اشغال خط تلفن در هنگام اتصال به اينترنت، امكان استفاده از اينترنت پرسرعت به نسبت روشهايى مانند Dial up برروى سيستم هاى خانگى، اتصال دائمى به شبكه اينترنت بدون نياز به شمارهگيرى و اشغال بودن خط ، هزينه كم در نصب و راهاندازى و خريد تجهيزات، كاهش هزينه و عدم نياز به تجهيزات اضافى براى كاربران خانگى در استفاده از اينترنت و راه اندازى آسان و سريع از مزاياى مهم ADSL است. در واقع ADSL ترکیبی از قیمت مناسب اینترنت Dialup (کارتی -تلفنی) و سرعت بالای اینترنت Wireless (بیسیم) است و بر خلاف اینترنت بیسیم که به تجهیزات گران قیمتی مانند آنتن و مودم مخصوص نیاز دارد در این روش لازم نیست هیچ هزینه ای بابت تجهیزات آن پرداخت کنید.
درADSL سرعت ارسال اطلاعات با سرعت دريافت اطلاعات مساوى نخواهد بود، در بالاترين سطح تئورى، امكان دريافت اطلاعات (DownStream) با سرعتى درحدود 8Mbps و ارسال داده (UpStream) با سرعتى کمتر از 1Mbps فراهم مىشود. دقيقا بدينخاطر ازADSL بانام نامتقارن ياد مىشود. در استفاده از اينترنت با فناورى ADSL از شمارهگيرى و انتظار براى اتصال يا قطع ارتباط خبرى نخواهد بودو شما بصورت دائمى به مركزمخابرات و در نهايت شبكه اينترنت متصل خواهيد بود.
ADSL چگونه كار مىكند؟
اگر سيم مسي تلفن معمولي را به صورت يك لوله مجسم كنيم مكالمات صوتي تنها قسمت اندكي از فضاي لوله را اشغال مي كنند:
بدين معنى كه هنگام استفاده از تلفن معمولى حداكثر باند فركانسى4KHz مورد استفاده قرار گرفته و مابقى باند بلااستفاده مىماند. ADSL بابكارگيرىتكنولوژيهاىمدولاسيونتقسيم فركانسى و فشرده سازى اطلاعات اين امكان را بوجود مىآورد كه سيستم شمارهگيرى تلفن بتواند از پهناى باند 4KHz خود استفاده كند و مابقى باند فركانسى آزاد براى اتصال به اينترنت و تبادل اطلاعات ميان كاربر و مركز خدمات ADSL استفاده شود.
استفاده از محدوده فركانسی 4KHz نمىتواند بيشتر از 56Kbps سرعت دراختيار كاربران قرار دهد و با استفاده از يك پهناى باندى معادل 2MHz ميتوان تصور كرد كه چهمقدار بر سرعت تبادل اطلاعات افزدوه مىشود (چيزى در حدود 500 برابر) و در اين حالت است كه ميتوان به سرعتهاى 8Mbps و حتى خيلى بالاتر دست يافت (تكنولوژى هاى جديدترADSL قادر به ارائه سرعتهايى در حدود 24Mbps مىباشند).
فارغ از تجهيزات مخابراتى تكنولوژىهاى DSL ، بطور ساده مىتوان گفت ADSL از دو دستگاه خاص استفاده مىكند: يك دستگاه معروف به مودمهاى ADSL در محل مشتركين و دستگاه DSLAM (DSL Access Multiplexer) در محل شركت ارائه دهنده خدمات. مودمهاى ADSL ، مسئوليت برقرارى اتصال ميان كامپيوتر مشترك را با خط DSL برعهده دارند. اين نوع از مودمها معمولا با پورت اترنت(Ethernet) ویا USB به كامپيوتر كاربر متصل مىشوند. DSLAM با جدا سازى باندهاى فركانسى 4KHz از ديگر پهناى باند براى هر خط اتصالى ADSL امكان ارتباطات كاربران و اتصال به تجهيزات پرسرعت را براى اينترنت در مراكز ارائه خدماتADSL فراهم مىكند.
فركانس باند 4KHz نيز به سمت سوئيچهاى تلفن هدايت مىشود. به هر DSLAM صدها زوجسيم متصل مىشود كه درنهايت بسوى يك اتصال اينترنت با پهناى باند خيلىزياد هدايت مىشوند و تا وقتى اين پهناىبانداشباع نشده است، مشترك مىتواند به صورت يكنواخت و با سرعتبالا از اينترنت استفاده كند. در سمت مشترك، گاهى نياز است كه از يكدستگاه جداكننده بنام Splitter نيزاستفاده شود تا ميان باندفركانسى صدا براى مكالمات تلفن با اطلاعات ADSL تداخل بوجود نيايد.
اسپليتر چيست ؟
اسپليتر ابزاریست براي جدا کردن صدا (voice)و داده (data) از يکديگر. از نظر فيزيکي قطعهایست کوچک با يک ورودي براي خط تلفن و دو خروجي براي گوشي تلفن ومودم
همانطور که ميدانيد يکي از مزاياي سرويس ADSL استفاده همزمان از اينترنت و تلفن است. براي جلوگيري از اختلال در دو سرويس (اينترنت و تلفن) نبايد دستگاههاي جانبي (تلفن، فکس و .) به صورت مستقيم بر روي خط تلفن قرار گيرند (اين بدان معناست که براي استفاده از هر دستگاهي که قرار است به صورت مستقيم بر روي خط وصل باشد، يک اسپيليتر نياز است). اسپليتر ميتواند از اختلالات جانبي مانند نويز و قطع و وصلي تلفن و اينترنت جلوگيري کند.
این دستگاه دارای سه پورت به شرح ذیل می باشد:
خط(LINE) : خط سیمی تلفن (سیم تحویلی مخابرات به مشترک) به این پورت وصل میشود.
گوشي تلفن (PHONE): دستگاه گوشی تلفن به این پورت وصل می شود.
مودم (MODEM): به پورت ADSL دستگاه مودم ( پشت دستگاه مودم ) وصل می شود.
برای وصل کردن کابل ها مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید :
1-بوسیله یک کابل تلفن ، پریز تلفن روی دیوار را به پورت Line اسپلیتر وصل نمایید
2-بوسیله یک کابل تلفن ، دستگاه تلفن را به پورت PHONE اسپلیتر وصل نمایید
3- بوسیله ی یک کابل تلفنی پورت ADSL پشت مودم را به پورت Modem اسپلیتر وصل نمایید
4-بوسیله ی یک کابل شبکه پورت Ethernet کارت شبکه ی کامپیوتر را به پورت LAN پشت مودم وصل نمایید
5-بوسیله ی آداپتور موجود سوکت POWER پشت مودم را به پریز برق روی دیوار متصل نمایید
روش های مختلف اتصال تجهیزات
1) روش ساده ( اتصال مودم بدون دستگاه تلفن)
اگر از خط تلفن جهت مکالمات تلفنی استفاده نمی شود می توانید از روش زیر جهت وصل کردن مودم استفاده نمایید
2)وصل کردن یک دستگاه تلفن
اگر روی خط تلفن تنها یک دستگاه تلفن متصل است از روش زیر برای برقراری ارتباط استفاده شود :
1)پریز تلفن روی دیوار 2) اسپلیتر 3)دستگاه تلفن 4)کامپیوتر 5)آداپتور برق
3)وصل کردن چند دستگاه تلفن
برای وصل کردن چند خط تلفن و فاکس روی خط تلفن طبق شکل زیر عمل نمایید:
روشن کردن مودم
دکمه ی POWER روی مودم را فشار دهید بمحض روشن شدن دستگاه چراغ نمایشگر POWER روی مودم روشن می شود
کارت شبکه
جهت مطمئن شدن از نصب صحیح کارت شبکه می توانید مراحل زیر را دنبال نمایید :
ابتدا روی آی My Computer راست کلیک کنید وگزینه ی properties را انتخاب نمایید در پنجره ی باز شده در قسمت Hardware دکمه ی Device Manager را کلیک کنید در صفحه ی باز شده در قسمت Network adapters کارت شبکه نصب شده در کامپیوتر را پیدا کنید اگر این قسمت دارای علامت تعجب و یا علامت سوال زردرنگ باشد بدین مفهوم است که نصب کارت مربوطه بصورت صحیح انجام نشده یا کارت شبکه نصب نشده است که باید نصب شود.
بعد از نصب کارت شبکه در مسیر start/control panel/Network connetions باید آی Local area connection با یک علامت قرمز رنگ دیده شود که بمحض وصل کردن کابل مودم به کامپیوتر باید علامت حذف شود
بعد از نصب کارت شبکه و همچنین در مواقع قطع ارتباط ، از فعال بودن کارت شبکه مطمئن شوید. براي انجام این کار در مسیر start/control panel/Network connetions اگر آی Local area connection بصورت خاکستری رنگ باشد به معنی غیر فعال بودن کارت شبکه میباشد براي فعال کردن آن باید بر روی آی فوق کلیک راست کرده و گزینهی Enable را انتخاب كنيد.
تعریف PPPoE Connection
1- ویندوز XP
جهت تعریف PPPOE Connection در WinXP ابتدا از طریق منو Start وارد Control Panel می شویم
سپس وارد Network and Internet Connection می شویم :
پس از آن وارد Network Connection شده :
سپس روی Creat a new Connection کلیک کنید:
در صفحه باز شده روی دکمه Next کلیک کنید :
در صفحه جدید Connect to the Internet را انتخاب نمایید و سپس روی دکمه Next کلیک کنید :
سپس گزینه Set up my connection manually را انتخاب نموده و روی دکمه Next کلیک کنید:
بعد از آن در صفحه ی جدید گزینه ی دوم انتخاب شود و روی دکمه Next کلیک کنید:
در اين صفحه شما بايد يک نام براي connection خود انتخاب كنيد. در اين حالت بهتر است از نام tct استفاده شود تا کاربر همواره نام شرکت سرويسدهنده را مشاهده كند.
پس از وارد كردن اسم و كليك كردن بر روي Next صفحه زیر که براي ورود شناسه و رمز عبور کاربر طراحي شده است باز ميشود. در اين قسمت شما بايد Username( شناسه کاربري) و Password (كلمه عبور) را مطابق با آنچه در هنگام نصب به شما تحويل داده شده است، وارد كنيد. در اين صفحه دو گزينه وجود دارد که انتخاب هر دو توصيه ميشود. گزينه اول: با انتخاب اين گزينه کانکشن ساخته شده براي Windows User فعلي، براي Userهاي ديگر ويندوز اين دستگاه نيز قابل اجرا ميشود. گزينه دوم: براي تعيين آن است که اين کانکشن،کانکشن اصلي ويندوز براي اتصال به اينترنت باشد يا خير.
و در صفحه آخر :
پس از اتمام کار روی Desltop یک Shortcut از Connection ساخته شده قرار می گیرد که جهت برقراری ارتباط آنرا اجرا می کنید:
پس از اجرا روی صفحه ی باز شده روی دکمه ی Connect کلیک کنید :
2- ویندوز 2003
در اين وضعيت با انتخاب گزينه Create a New Connection پنجره زير باز ميشود
در اين حالت با انتخاب گزينه Next به صفحه بعد وارد خواهيم شد:
در اين صفحه بايد گزينه Connect to the Internet را انتخاب كنيد و كليد NEXT را كليك كنيد.
با توجه به صفحه جديد ميتوانيد گزينه مربوط به pppoe را پيدا و آن را تنظيم كنيد. در اين صفحه نيز انتخاب دوم مورد نظر است.
در اين صفحه شما بايد يک نام براي connection خود انتخاب كنيد. در اين حالت بهتر است از نام tct استفاده شود تا کاربر همواره نام شرکت سرويسدهنده را مشاهده كند.
پس از وارد كردن اسم و كليك كردن بر روي Next صفحه بالا که براي ورود شناسه و رمز عبور کاربر طراحي شده است باز ميشود. در اين قسمت شما بايد Username )شناسه کاربري) و Password )كلمه عبور) را مطابق با آنچه در هنگام نصب به شما تحويل داده شده است، وارد كنيد. در اين صفحه دو گزينه وجود دارد که انتخاب هر دو توصيه ميشود.
گزينه اول: با انتخاب اين گزينه کانکشن ساخته شده براي Windows User فعلي، براي Userهاي ديگر ويندوز اين دستگاه نيز قابل اجرا ميشود.
گزينه دوم: براي تعيين آن است که اين کانکشن،کانکشن اصلي ويندوز براي اتصال به اينترنت باشد يا خير.
سپس بر روي گزينهي Next كليك كنيد. در صفحه جديد بر روي finish کليک کنيد.
-ویندوز ویستا براي تعریف PPPOE Connection در Windows Vista ابتدا از طریق منو Start وارد Control Panel می شویم
سپس وارد Internet Option می شویم
سپس در قسمت Connection روی دکمه ADD کلیک کنید:
در صفحه ی باز شده روی گزینه ی Broadband(PPPoE) کلیک کنید :
در اين صفحه شما بايد نام کاربری و رمز ارائه شده را وارد و يک نام براي connection خود انتخاب كنيد. در اين حالت بهتر است از نام tct استفاده شود تا کاربر همواره نام شرکت سرويسدهنده را مشاهده كند.
نحوه اتصال به اینترنت وتجهیزاتadsl راشرح دهید
انواع لب تاب جهت خرید با تقسیم بندی و جزئیات آن را کاملا شرح دهید
تلفن ,استفاده ,صفحه ,روی ,دستگاه ,adsl ,در اين ,کارت شبکه ,کلیک کنید ,كنيد در ,اين صفحه ,username شناسه کاربري ,بايد username شناسه ,توصيه ميشود گزينه ,گزينه کانکشن ساخته
درباره این سایت